23948sdkhjf

Lolland-Falster opruster SOSU-uddannelser

Hvis man bor i Nakskov og vil tage en fuld social- og sundhedshjælper-uddannelse, har man hidtil skulle krydse Lolland fra vest til øst, og Lolland er faktisk en bred ø. Det stopper nu

Hvis man kører i bil fra Nakskov til SOSU-uddannelsen i Nykøbing Falster, er der 55 kilometer. Tager man turen i tog og bus, tager det over en time.

Det har betydet, at mange potentielle SOSU-elever fra Vestlolland har droppet uddannelsen, selv om de egentlig har lyst til at tage den.

Det gør SOSU-skolen i  Nykøbing Falster nu noget ved. Efter sommerferien kan man tage en hel social- og sundhedshjælper uddannelse i Nakskov.

- Vi ved, at en lang transporttid er en stopklods for mange, fordi den gør hverdagen besværlig. Det får nogle til at afholde sig fra tage en uddannelse eller gør det svært at gennemføre en uddannelse, siger Steen Frederiksen, der er direktør for SOSU Nykøbing Falster i en pressemeddelelse. 

Her er turen, som fremtidige SOSU-elever sparer

Borgmester i Lolland Kommune Holger Skou Rasmussen (S) er glad for det nye uddannelsesinitiativ i kommunen. Ligesom alle andre kommuner i kongeriget, mangler Lolland Kommune faglært personale på kommunes plejehjem og i dens hjemmepleje.

- Det er fantastisk, at vi nu får et endnu større og bedre uddannelsestilbud lokalt i Nakskov. Det er en vigtig forudsætning for, at vi kan sikre den nødvendige arbejdskraft på SOSU-området og levere den service og velfærd til vores borgere, som vi skal og gerne vil. Ikke bare nu, men også på længere sigt. Vi håber derfor, at mange studerende vil tage positivt imod det nye initiativ, siger Skou Rasmussen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312