23948sdkhjf

VIVE-ekspert skal rådgive Odense Kommune om ældrepleje

VIVE-forsker Pia Kürstein Kjellberg skal skal stå i spidsen for et råd, som skal finde løsninger på fremtidens plejeudfordring i Odense Kommune

Odense Kommune har nedsat et ekspertråd til at komme med anbefalinger til, hvordan politikerne kan håndtere en stadig mere kritisk mangel på social- og sundhedsmedarbejdere og et stigende antal ældre og multisyge. Pia Kürstein Kjellbjerg, projektchef i VIVE, skal sidde for bordenden af et ekspertråd, der inkluderer fire andre medlemmer. Det skriver VIVE i en pressemeddelelse. 

Pia Kürstein Kjellbjerg har mere end 25 års erfaring med forskning, analyse, evaluering og innovation på sundheds- og ældreområdet. Hun beskæftiger sig blandt andet med rehabilitering på ældreområdet og organisering af hjemme- og sygeplejen.

Forud for rådets arbejdet skal Pia Kürstein Kjellbjerg deltage på en række dialogmøder i Odense, hvor borgerne er inviteret til drøftelse af deres ønsker og behov til fremtidens ældrepleje. Med input fra dialogen med borgere og en serie af workshops med medarbejdere, lokale uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer og andre relevante aktører skal ekspertrådet komme med konkrete anbefalinger, der skal imødekomme den akutte mangel på personale og bidrage til en strategi for fremtidens ældrepleje i Odense Kommune.

- Det er vigtigt at høre fra alle relevante parter lige fra brugere af ældreplejen til personale, uddannelsesinstitutioner og forvaltning. Det giver en god og konstruktiv dialog om, hvad der er vigtigt, og hvordan vi konkret kan indrette en god og værdig ældrepleje, også i fremtiden, siger Pia Kürstein Kjellbjerg og fortsætter:

- Jeg glæder mig til, at vi som samlet ekspertråd kan komme med vores anbefalinger til politikerne i Odense. Forhåbentlig bliver det noget, der også kan inspirere andre kommuner, for det er en national problemstilling af den helt store slags, siger hun.

Ekspertrådet fremlægger sine anbefalinger til fremtidens ældrepleje i november 2023. Magasinet Pleje følger udviklingen. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111