23948sdkhjf

Saftevandskrigen i Høje-Taastrup fører til frisættelse

Høje-Taastrup Kommunes forvaltning forbød berømmeligt rødt saftevand med smag af blandede bær. Det skulle den aldrig have gjort. Nu vil byrådet frisætte kommunens plejehjem fra langt mere end saftevandsbeslutninger

Høje-Taastrups saftevandskrig tog sin begyndelse i slutningen af april. Her traf kommunens forvaltning beslutning om, at der ikke længere skulle serveres rødt saftevand i forbindelse med måltider på kommunens plejehjem.

I stedet skulle der serveres vand med smag. Og vand med smag bliver i Høje-Taastrup Kommune defineret som postevand med en eller flere citronskriver. Og som alle ved, så er det lidt af en tilsnigelse at kalde vand med en citronskive for vand med smag. Postevand med svag syrlig tone er mere præcist.

Plejehjemsbeboernes adgang til rødt saftevand var reetableret allerede den 3. maj 2023. Her præciserede kommunen, at alle borgere, som ønsker rødt saftevand, vil få rødt saftevand. Og sådan er sagen landet.

Hele miseren har nu ført til, at Høje-Taastrup Kommune vil frisætte et eller flere plejehjem, så de i fremtiden er fritaget fra for eksempel centrale forvaltningsbeslutninger angående iblanding af saftkoncentrat i postevand.

– Gennem min tid i byrådet har vi haft mange drøftelser om både robotstøvsugere, forplejning, plejepakker, rengøring, ledelsesforhold og senest jo også saftevandsgate, hvor der har været skrevet spalte op og ned i vores lokalavis, om der skulle serveres saftevand eller ej på vores plejehjem. Den slags beslutninger, synes vi faktisk, er bedst egnet til at blive truffet ude i den virkelige verden og ikke her i byrådet, lød det fra Peter Faarbæk (S) på seneste byrådsmøde ifølge Sjællandske Nyheder.

Uanset partifarve er alle byrådets medlemmer enige med Peter Faarbæk. Høje-Taastrup Kommunes byråd har nu besluttet, at et eller flere plejehjem i kommunen skal frisættes, og således tager Høje-Taastrup Kommune forskud på regeringens frisættelsesplaner, som endnu ikke har materialiseret sig på landspolitisk niveau.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078