23948sdkhjf

Morfin-mysteriet i Aarhus

En ukendt mængde medicin er over en periode forsvundet fra et plejehjem ved Aarhus.

På plejehjemmet Thorsgården, som ligger i Åbyhøj ved Aarhus, er der i øjeblikket problemer med, at medicin forsvinder. Det bekræfter ledelsen over for TV2 Østjylland, der i dag fortæller, at der i en række kommuner i løbet er forsvundet potent medicin fra plejehjem.

- Det er typisk smertestillende medicin, siger forstander på Thorsgården Nana Bach.

Sagen på Thorsgården begynder sidste år. Her bliver plejehjemmets ledelse opmærksom på, at noget er galt. På det tidspunkt er 161 Kodein-tabletter forsvundet fra en lejlighed.

I dag er der forsvundet en ukendt mængde medicin. Herunder pakker med morfin. Efter ledelsens opfattelse er der tale om tyveri.

- Det er jeg rigtig ked af. Og det er rigtig beklageligt for vores beboere, men også rigtig utrygt for gruppen som helhed, siger forstander Nana Bach.

Det er ikke et enkeltstående tilfælde. I kommuner 38 er der i løbet af et år sket medicinsvind fra mindst et plejehjem. Tramadol, Oxapax, Oxycontin og Morfin er blandt de stoffer, som går igen. Det er potente stoffer, som hører til grupperne opioider og benzodiazepiner.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er det plejehjemsledelsens ansvar at sikre rammerne for medicinhåndteringen. Det skal håndteres af personale, som har fået oplæring i det, men de har et individuelt ansvar for at følge instrukserne.

- Medicinsvind er uacceptabelt. Det må simpelthen ikke forekomme, siger overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, Charlotte Hjort, til TV2 Østjylland.

På Thorsgården blev sagen i december meldt til politiet. Det har ikke fået svindet til at stoppe.

Nana Bach oplyser, at plejehjemmet har fulgt retningslinjerne for opbevaring af medicin, og at procedurerne endda er blevet skærpet, siden medicinen begyndte at forsvinde.

Hos Kommunernes Landsforening garanterer fungerende formand for Sundheds - og Ældreudvalget Sisse Marie Welling, at medicinsvindet vil blive taget meget alvorligt.

- Derfor er det her bestemt også noget, vi skal have undersøgt nærmere, så vi kan finde ud af, hvad omfanget er, og hvad der mere præcist ligger bag jeres undersøgelse. Medicinen skal ikke forsvinde. Men når det er sagt, er der selvfølgelig forskel på, om der forsvinder et par Panodiler, eller om omfanget er større og mere systematisk, siger Welling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125