23948sdkhjf

Fremtidens pleje: Gratis kæmpemesse i Bella Center

Kom med til gratis messe i Bella Center fra tirsdag den 23. maj til torsdag den 25. maj, hvor fremtidens hjælpemidler og teknologiske løsninger inden for sundhed og pleje bliver udstillet

Health & Rehab-messen i Bella Center åbnes af ældreminister Mette Kierkgaard og en saks-bærende servicehund tirsdag den 23. maj præcis klokken 11.30. Når snoren er klippet, er der et tætpakket program og et utal af produktstande, der over tre dage giver besøgende rig mulighed for at afprøve, debattere og få indblik i de nyeste bud på sundheds- og velfærdsteknologi, rehabilitering og hjælpemidler.

Læs program og tilmeld dig her

”Vi bliver fortsat flere ældre borgere, og flere har særlige behov. Samtidigt er der voksende mangel på sundhedsfaglige medarbejdere. Det kalder på nye måder at arbejde på – og på en helt ny tilgang til brug af velfærdsteknologi, hjælpemidler og digitale løsninger. Det har aldrig været mere aktuelt at kikke på, hvordan ny teknologi kan være en hjælp i ældreplejen eller i sundhedsvæsenet”, siger Morten Rasmussen, direktør i Danish.Care - branchen for hjælpemidler og velfærdsteknologi, der står bag messen.

Hjælpemidler er ofte nødvendige for at få hverdagen til at fungere

Blandt andet ergoterapeuter spiller en vigtig rolle i dette hjælpemiddel- og teknologiforum, hvor langt hovedparten dagligt er i berøring med hjælpemidler og velfærdsteknologi som en del af deres arbejde med rehabilitering og forebyggelse.

Udvalgte aktiviteter

  • Messen åbnes tirsdag 23. maj kl. 11.30 af ældreminister Mette Kierkgaard og TV-vært Christian Degn
  • Årets Nyhed kåres tirsdag 23. maj kl. 16.00
  • Start-up pitches. Virkelighedens Løvernes Hule – hver dag på den store scene
  • Brobygning og arrangementer for nye studerende tirsdag, onsdag og torsdag

”Ergoterapeuter ved, at hjælpemidler kan være helt afgørende for, at mennesker med funktionsnedsættelser kan leve deres liv som andre både hjemme, på jobbet og i fritiden. Det handler om retten til selvbestemmelse og livskvalitet. Derfor er det interessant, at regeringen har ambitioner om at forenkle reglerne, så borgerne får øget tilgængelighed, mindre ventetid og mere smidig visitation. Det er så vigtigt, for hjælpemidler er ofte løsningen på at kunne være et aktivt menneske. Vi vil gerne bruge hjælpemidler mere aktivt i den forebyggende og rehabiliterende indsats, fordi de kan reducere funktionstab, og at behovet bliver større på sigt. Der er et stort potentiale her”, siger formand for Ergoterapeutforeningen, Tina Nør Langager, der deltager i åbningsdebatten og i den politiske debat på messen dagen efter.

Artiklen er en del af temaet Health & Rehab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078