23948sdkhjf

Århus Kommune giver økonomisk støtte til hjælpere, som vil være assistenter

Aarhus Kommune udligner lønforskel mellem social- og sundhedshjælpere i almindelig beskæftigelse, og dem som videreuddanner sig til assistenter

Som alle andre mangler Aarhus Kommune social- og sundhedsassistenter, og for at løse det problem har Aarhus byråd nu afsat 5,4 millioner kroner til en opgradering af social- og sundhedshjælpere til -assistenter. Det skriver Jyllands-Posten.

Den ordning har Aarhus Kommune haft før og det med succes. Fra 2016 til 2019 gav kommunen 115 hjælpere mulighed for at opgradere sig til social- og sundhedsassistenter.

Dengang fik social-og sundhedshjælpere under uddannelse til social- og sundhedsassistenter 4.337 kroner i løntilskud for at opretholde en almindelig løn. Det vil med inflationsregulering svare til 5072 kroner i dag.

Mathilde Hjort Bressum sidder i Aarhus byråd for Venstre, og hun er glad for den nye ordning:

- I lighed med de fleste andre kommuner er vi i Aarhus også langt efter målet for, hvor mange sosu-assistenter vi egentlig bør have. Så derfor kan man vist godt sige, at alle forslag er kærkomne, og at den her ordning falder på et tørt sted,« siger Bressum til Jyllands-Posten.

I den anden ende af det politiske spektrum er der også tilfredshed med aftalen, hvor Solveig Munk fra enhedslisten mener, at den aarhusianske ældrepleje nu kan se frem til en dagligdag med ”mindre stress og arbejdsmiljøproblemer.”

I første omgang forventer Aarhus Kommune at opgradere 45 social- og sundhedshjælpere til assistenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078