23948sdkhjf

En af Danmarks hyggeligste plejehjemsideer

I Haarby på Sydvestfyn gør de to ting: De får gode ideer, og de gør noget ved dem. Indtil nu har loppemarkeder og Facebook-salg af beboernes overskudsmøbler og nipsting på plejehjemmet Æblehaven kastet et spritnyt orangeri og en turbus af sig.

Fem minutter i plejehjemmets egen turbus, og beboerne kan skue ud over Hælnes Bugt. Og fem minutter med rollator, og beboerne står midt i plejehjemmets spritnye, flaskegrønne orangeri. Begge dele, turbussen og orangeriet, er blevet en realitet på plejehjemmet Æblehaven på Sydvestfyn, fordi to af plejehjemmets social- og sundhedsassistenter ikke har noget imod at bruge deres fritid til glæde for plejehjemmet og plejehjemmets beboere. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det foregår på følgende måde. Når en ny beboer flytter ind fra et stort hus, er det ikke altid, at der er aftagere til alle overskudsmøbler og nipsting, og så bliver det til en donation til det loppemarked og Facebook-salg, som social- og sundhedsassistenterne Nanna Bruun Rimmen og Marie Rolver Vestergaard står for på plejehjemmet Æblehaven.

Æblehaven, Haarby på Fyn

36 boliger og 36 beboere

11 sygefraværsdage (45% under landsgennemsnittet)

Har været igennem to tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed inden for det sidste år, og tingene var i orden. 

I denne uge kunne plejehjemmet således indvie et 50 kvadratmeter stort og helt nyt orangeri. Det har kostet plejehjemmet 350.000 kroner, og de penge er blevet samlet ind over de seneste otte år. I den tid er der også blevet råd til en lille bus, så beboerne kan komme på udflugt.

Både arbejdet med loppemarkedet og Facebook-salget er frivilligt, og det vil sige, det er ekstraarbejde, som de to social- og sundhedsassistenter lægger uden for deres arbejdstid, men det har de ikke det mindste imod.

- Vi er også ramt af manglende ressourcer og kollegaer, og der bidrager det frivillige arbejde til, at min hverdag bliver sjovere. Fordi det i sidste ende betyder, at jeg har mulighed for at lave noget andet end at være inde i husene med beboerne. Nu har jeg også mulighed for at tage dem med ud i orangeriet eller tage dem med på tur i den bus, vi købte for nogle år siden, fortæller Nanna Bruun Rimmen til Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14