23948sdkhjf

Jagten på sommerferieafløsere er gået ind

Ikast-Brande Kommune jagter allerede nu sommerferieafløsere for at undgå sidste års personalemangel

Sommeren 2022 var ikke sjov for Ikast-Brande Kommunes ældrepleje. Man klarede den, men ikke uden aflysninger.

For at undgå samme situation i år er man allerede nu gået i gang med at rekruttere personale til sommermånedernes vagtplan. I Ikast-Brande vurderer man, at man får brug for 120 afløsere. Det skriver Horsens Folkeblad.

- Det er vores vurdering, at vi skal bruge cirka 120 afløsere inklusive de faste afløsere i juli. Men det er et variabelt antal. Det afhænger nemlig af, hvor mange interne vi kan få til at tage ekstra vagter, og hvor meget sygefravær, der er. Desuden kommer det også an på, hvor mange timer den enkelte afløser vil have, forklarer Henrik Engedahl til Horsens Folkeblad. Engedahl er formand for Ikast-Brandes sundheds- og ældreudvalg.

I år har man derfor lavet en informationsfilm i samarbejde med det lokale jobcenter. Samtidig har hjemmeplejen produceret eget informationsmateriale, som uddeles på relevante uddannelsesinstitutioner. Det drejer sig både om SOSU- og sygeplejeskole, gymnasier og pædagogseminarium. Derudover planlægger kommunen særlige hjemmeplejeruter, hvor kun rengøring og ikke fagligt kompliceret pleje er påkrævet.

Endelig forsøger Ikast-Brande Kommune at opnå en aftale med FOA og Dansk Sygeplejeråd, så begge organisationer kan hjælpe til med at finde plejepersonale i nødsituationer.

Med tiltagene in mente kalder formanden for kommunens sundheds- og ældreudvalg Henrik Engedahl (V) situationen denne sommer for ”fortrøstningsfuld”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094