23948sdkhjf

Ild i plejehjemsbeboer: Lægehelikopter sendt til Varde

Det er formentlig i forbindelse med rygning, at der er gået ild i en ældre mand på plejecenter, siger politi. Det drejer sig om Plejecenter Carolineparken i Varde

Der er mandag eftermiddag gået ild i en 86-årig mand på et plejecenter i Varde.

Det fortæller vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til B.T. Han bekræfter også oplysningen over for Ritzau.

- Det er en ældre beboer, som har siddet på en terrasse, og formentlig i forbindelse med rygning er der gået ild i ham.

- Så bemærker personalet, at der er gået ild i ham, og de forsøger at slukke ham, og samtidig slår de alarm, siger vagtchefen til Ritzau.

Læs også: Dødsbrande heldigvis sjældne

Politiet modtog anmeldelsen fra Plejecenter Carolineparken i Varde klokken 16.48.

Både ambulance, brandvæsen og en lægehelikopter blev sendt til stedet, og kort efter klokken 19 oplyser politiet på Twitter, at manden er blevet indlagt på hospitalet. Den 86-åriges tilstand betegnes som kritisk. Hans pårørende er blevet underrettet.

Ilden har ikke spredt sig, oplyser vagtchefen. Han siger desuden, at der ikke er noget mistænkeligt i sagen.

- Det er formentlig en ulykke i forbindelse med rygning, siger Erik Lindholdt.

Plejecentret Carolineparken har 55 plejeboliger og 20 midlertidige boliger. Der er tale om etværelsesboliger, og de har alle egen terrasse.

Der ses med jævne mellemrum ulykker på blandt andet plejehjem og -centre, hvor en brand er blevet antændt i forbindelse med rygning.

Altinget skrev i januar 2019, at mindst 34 var omkommet i brande på plejehjem siden 2014. Det betød samtidig, at hvert tiende offer i dødsbrande var plejehjemsbeboere.

/Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078