23948sdkhjf

Endnu en budgetpresset kommune: Rengøring hver tredje uge?

Middelfart er en af de mange kommuner landet over, som er tvunget til at spare på dette års budget. Og næste års. Et af løsningsforslagene: Rengøring hver tredje uge må være nok

Middelfart Kommune skal spare 67 millioner kroner i år, hvis de ikke skal have en tilsvarende budgetoverskridelse ved årets udgang. Og hvis det ender med en budgetoverskridelse, er det velkendt, hvad der sker. De øvrige kommuner må spare tilsvarende, for hvis kommunerne samlet set overskrider deres budgetter, bliver næste års statslige bloktilskud reduceret, og så er kommunernes økonomiske situation endnu værre. 

Derfor har Middelfart i bedste demokratisk ånd sendt spareforslag i høring i alle de dele af kommunen, som kan blive berørt af besparelser. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Et af de mere kontroversielle besparelsesforslag går på, at de ældre kun skal have gjort rent hver tredje uge og ikke hver anden uge, som reglen er nu.

Det synes Middelfarts Kommunes Ældreråd ikke er en god ide.

- Man må gå ud fra, at dem, der visiteres til at få rengøring, også har brug for det. At der er en god grund til det. Og derfor er det selvfølgelig bekymrende, hvis de kun tilbydes rengøring hver 3. uge - det synes vi, er for lidt, siger Ole Juel Jakobsen til Fyens Stiftstidende.

Middelfart Kommune er langt fra den eneste kommune, som er tvunget til at spare i dette budgetår. Greve, Sorø, Fredensborg, Vordingborg, Jammerbugt, Esbjerg, Lyngby Taarbæk, Rudersdal, Syddjurs, Furesø og Kerteminde er med sikkerhed i samme situation.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074