23948sdkhjf

Bestyrelsesformanden for Danske Diakonhjems 44 plejehjem træder tilbage

Danske Diakonhjems mangeårige bestyrelsesformand Flemming Christensen udtræder af alle Danske Diakonhjems bestyrelser. Jacob Zakarias Eyermann bliver ny formand for fonden for Danske Diakonhjem

Danske Diakonhjems mangeårige bestyrelsesformand Flemming Christensen udtræder af alle Danske Diakonhjems bestyrelser: både bestyrelsen for fonden bag Danske Diakonhjem, bestyrelsen for plejehjem under driftsoverenskomst og bestyrelsen for friplejehjem. Flemming Christensen har været bestyrelsesformand for alle tre bestyrelser.

Danske Diakonhjem har hovedsæde i Vejle, og Flemming Christensen er netop kendt i den brede offentlighed som en både kontroversiel, og men også respekteret borgmester i Vejle fra 1993 til 2005. Noget usædvanligt havde Flemming Christensen borgmesterposten for Socialistisk Folkeparti. Han meldte sig i øvrigt senere ud af partiet, da Christensen alligevel stod til at blive ekskluderet. Usædvanligt i borgmesterkredse er det også, at Flemming Christensen er præst. 

Flemming Christensens tilbagetræden kommer efter, at Strandhøjen Friplejehjem ved Nyborg har fået påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om ikke at lade nye borgere flytte ind - et påbud som Styrelsen for Patientsikkerhed selv har kaldt "usædvanligt". Strandhøjen Friplejehjem er ellers et næsten nybygget friplejehjem.

Også Friplejehjemmet Lillebælt har været igennem en påbudsrække fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og begge plejehjems påbud har fået betydelig presseomtale, særligt i fynske medier som TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende. I en pressemeddelelse fra Danske Diakonhjem hedder det: 

Jacob Zakarias Eyermann bliver ny formand for fonden for Danske Diakonhjem, og han var indtil for nylig næstformand. Bestyrelsen består herefter af Jacob Zakarias Eyermann, Jan Rasmussen, Michael Zøhner, Henrik Bøll og Ane Brændsgaard. Nye i bestyrelsen er Michael Zøhner og Jan Rasmussen. 

Michael Zøhner kommer med en mangeårig baggrund fra bl.a. LEGO og Arla og varetager desuden bestyrelsesposter i en række familieejede virksomheder. Jan Rasmussen er formand for Diakonhøjskolen og medejer af JPS Marselis-koncernen. I den kommende tid vil Fonden for Danske Diakonhjem supplere bestyrelsen med yderligere to erhvervsprofiler.

- Jeg ser frem til at varetage rollen som bestyrelsesformand for Danske Diakonhjem, hvor vi i den kommende periode skal arbejde på at styrke vores organisation, ledelse, systemer og processer, så Danske Diakonhjem får funderet den nuværende organisation og etableret en driftsmodel, som er skalerbar, idet vi har planer om fortsat at vokse i de kommende år, siger Jacob Zakarias Eyermann.

I forbindelse med ovenstående ændringer siger Danske Diakonhjem også farvel til den mangeårige formand Flemming Christensen, som har stået i spidsen for selskabet de seneste mange år.

- Jeg har vurderet, at dette er det rette tidspunkt at overlade stafetten til et nyt og professionelt bestyrelsesteam, som skal tage Danske Diakonhjem til det næste niveau, siger afgående formand Flemming Christensen.

I forbindelse med bestyrelsesændringerne i Fonden Danske Diakonhjem er det også besluttet, at Michael Zøhner kommer til at varetage rollen som formand for Danske Diakonhjem Friplejehjem, og at Jan Rasmussen bliver formand for Danske Diakonhjem Driftsoverenskomster.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078