23948sdkhjf

Egegård Friplejehjem pletfrit efter dobbeltpåbud

Egegård Friplejehjem i Aabenraa Kommune har haft vanskeligheder ved at ryste et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed af sig. Specielt medicinhåndteringen gav anledning til påtale. Nu er der imidlertid ryddet fuldstændigt op, og medicinhåndteringen er pletfri

Efter to på hinanden følgende påbud er Egegård Friplejehjem i Aabenraa nu uden for livsfare. Ikke bare det, friplejehjemmet er raskmeldt af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den 2. marts i år var styrelsen på besøg på plejehjemmet for tredje gang for at tilse plejehjemmets sundhedsfaglige tilstand, og denne gang kunne der ikke konstateres en eneste fejl.

Således skriver Styrelsen for Patientsikkerhed, at ”i alle journalerne var der en fyldestgørende beskrivelse af patienternes problemområder og risici, ligesom der var en fyldestgørende dokumentation af opfølgningen på den aktuelle pleje og behandling.”

Det resultat har Egegård Friplejehjem opnået, fordi plejehjemmet har ”arbejdet systematisk for at imødekomme [Styrelsen for Patientsikkerheds] påbud.”

Ligeledes er beboernes retstilling reetableret, fordi personalet nu lovmæssigt indhenter samtykke til at videregive personlige oplysninger i forbindelse med lægekontakt.

Endelig er medicinhåndteringen bragt i orden, fordi man systematisk opdaterer Det Fælles Medicinkort ved nye ordinationer, og man skriver anbrudsdato på medicin, så man ved, hvornår åbnet medicin er blevet for gammel.

Det får Styrelsen for Patientsikkerhed til at konkludere, at der ikke længere kan identificeres ”problemer af betydning for patientsikkerheden”, og derfor er en syv måneder lang påbudsperiode bragt til ende i Sønderjylland.

Egegård Friplejehjem er en del af danske Diakonhjem, som driver næsten 50 plejehjem fordelt over hele Danmark. Magasinet Pleje har forsøgt at få en kommentar til arbejdet med genopretningen af Egegård Friplejehjems sundhedsfaglige standard, men Danske Diakonhjem er endnu ikke vendt tilbage. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094