23948sdkhjf

Kommunaldirektør politianmelder byrådsmedlemmer for læk i dødsvoldssag

Kommunaldirektøren i Randers Kommune har politianmeldt byrådsmedlemmer for brud på tavshedspligten i Tirsdalen-sagen. Brud på tavshedspligten er straffelovsovertrædelse, og strafferammen er fængsel i seks måneder. 

Kommunaldirektøren i Randers Kommune, Jesper Kass Schmidt, har politianmeldt flere unavngivne byrådsmedlemmer i Randers’ Byråd. Det har kommunaldirektøren gjort, fordi byrådsmedlemmer har videregivet fortrolige informationer i Tirsdalen-sagen. Det skriver TV2 Østjylland.

I Tirsdalen-sagen er en 60-årig social- og sundhedshjælper dømt for dødsvold mod en beboer og drabsforsøg på tre andre beboere. Hun er idømt fængsel i 16 år i byretten i Randers, en dom som hun har anket til landsretten. 

- Der er tale om, at jeg kunne konstatere, at en fortrolig orientering sendt til byrådet blev offentlig. Man må ikke lække fortrolige oplysninger. Derfor har jeg anmeldt til politiet, skriver kommunaldirektøren i en mail til TV2 Østjylland.

Han forklarer desuden, at det i januar 2022 blev besluttet i byrådet, at hvis der konstateres et muligt brud på loven, så er det ham, der har fået kompetencen til at beslutte, om der skal ske en politianmeldelse.

- Når byrådet har vedtaget at give mig kompetencen, så handler jeg også på forhold, hvor jeg vurderer, at der er sket overtrædelse. Det er et princip. Det er op til politiet at vurdere, hvad der nu skal ske, skriver Jesper Kass Schmidt.

- Beslutningen om at anmelde bygger på rådgivning fra et advokatfirma. I den konkrete sag har jeg, efter rådgivning fra advokatfirma vurderet, at der er sket læk af en fortrolig orientering, lyder det også fra kommunaldirektøren.

Østjyllands Politi har forsøgt at finde frem til de pågældende byrådsmedlemmer, hvis navne på nuværende tidspunkt er ukendte.

Det har man blandt andet gjort ved at kontakte medierne, der har bragt oplysningerne om orienteringen. Herunder også TV2 Østjylland.

Fra TV2 Østjylland er meldingen dog klar:

- Vores holdning er, at vi i henhold til pressens princip om kildebeskyttelse ikke fortæller om vores kilder, siger chefredaktør på TV2 Østjylland Dennis Kragelund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079