23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ThermIT hjælper apoteker med at holde styr på temperaturen

Korrekte temperaturer er vigtige også i forbindelse med håndtering og opbevaring af medicin for eksempel på apoteker og medicinudleveringssteder som typisk mindre butikker i oplandet.

Korrekte temperaturer er vigtige også i forbindelse med håndtering og opbevaring af medicin for eksempel på apoteker og medicinudleveringssteder som typisk mindre butikker i oplandet.

Som mange andre i landet har nu også Hjørring Løve Apotek i gågaden og Hjorte Apoteket i Hjørring styr på sikkerheden og herunder temperaturen ved medicin.

De er rigtig glade for, at ThermITs digitale temperaturovervågning har overtaget mange manuelle opgaver og dermed også frigivet noget tid hos personalet. Systemet giver også mulighed for digitalt at tjekke, at der ikke køles unødvendigt meget, og derved spares også strøm.

- Vi har altid travlt og ønsker at servicere kunderne bedst muligt. Derfor er det godt at kunne overlade en række manuelle opgaver som aflæsning og registrering af temperaturer til det digitale system fra ThermIT. Systemet alarmerer os, hvis temperaturen af en eller anden årsag kommer uden for det ønskede og lovpligtige, og vi kan til enhver tid dokumentere, at vi også på det område har styr på alle procedurer.

Det fortæller farmaceut, souschef og ansvarlig for temperaturovervågning på Hjørring Løve Apotek og Hjørring Hjorte Apotek, Mie Bech Hanberg. Hun er en del af medarbejdergruppen på godt 30 ansatte med apoteker Jesper Sevel som øverste chef.

Lægemiddelstyrelsen kræver, at apotekerne skal kunne dokumentere, at udstyr, der anvendes til temperaturmåling, er kalibreret. Det vil sige en kontrol af, at målinger vises korrekt.

- Kalibrering af sensorerne er med ThermITs udstyr yderst let at foretage selv i løbet af et par dage. ThermITs service er altid upåklagelig. 

Hjørring Løve Apotek og Hjørring Hjorte Apotek er medlem af kæden Apotekeren, anvender CITO IT, har B-vagt og er uddannelsesapotek for farmakonomelever.
I Østergade nær Springvandspladsen er Hjørring Løve Apotek åbent seks dage mandag til lørdag, og på Frederikshavnsvej 44 er Hjorte Apoteket åben alle dage i normal butikstid samt Vagtåbent mandag til fredag klokken 17.30 - 21, lørdag klokken 18 - 21 samt søn- og helligdage klokken 10 - 15.

Hvilke krav er der til apotekets temperaturovervågning?
Apoteket skal sikre sig, at lægemidler opbevares ved de godkendte opbevaringsbetingelser. Temperaturen skal derfor løbende overvåges, kontrolleres og dokumenteres. Dette sker mest hensigtsmæssigt ved brug af elektronisk udstyr, der logger temperaturen med faste intervaller.
Manuelt aflæste termometre kan også anvendes, hvis den anvendte procedure for måling med manuelt aflæste termometre lever op til kravene om overvågning, kontrol og dokumentation for at lægemidlerne opbevares ved korrekt temperatur. 

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

 

 

 

ThermIT ApS
Vandværksvej 24
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31063914
P nummer: 1013788002

Kontaktperson

ILH
Ivan Lindgren Hansen
salg@thermit.dk

Send til en kollega

0.047