23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Venmark Fisk har med ThermIT styr på temperaturen

Den landsdækkende grossist-virksomhed Venmark Fisk i Hirtshals har forrygende dejligt travlt og effektiviserer så mange arbejdsgange som muligt blandt andet ved brug af ThermITs digitale temperaturovervågning.

Den landsdækkende grossist-virksomhed Venmark Fisk i Hirtshals har forrygende dejligt travlt og effektiviserer så mange arbejdsgange som muligt blandt andet ved brug af ThermITs digitale temperaturovervågning.

– Det er dejligt at have nok at se til, og så er det skønt at kunne automatisere for eksempel den lovpligtige overvågning og registrering af temperaturer ved fisk på køl eller frys.

Det fortæller Heidi Madsen, som er kvalitets- og produktionschef på virksomheden, der for nogle år siden overtog lokalerne, som tidligere husede mejeriet i Hirtshals. Nu forarbejdes der fisk, og Heidi Madsen har ansvaret for produktion, kvalitet og kontakt til fødevaremyndigheder.

– Det kan være svært at få ansatte. Vi har derfor blandt andet for at effektivisere arbejdsgangen med den lovpligtige egenkontrol installeret Hjørring-virksomheden ThermITs digitale temperaturovervågning, som klarer opgaven og dermed bidrager til øget fødevaresikkerhed. I stedet for manuelt at skulle aflæse og registrere temperaturer tre gange i døgnet, klarer systemet det hele. Det sparer os en del tid.

– Hvis temperaturen et sted i fabrikken af en eller anden grund skulle afvige fra vores fastsatte grænser, sender systemet en advarsel på sms og mail til de folk, der er koblet på opgaven. Så kan de nå i tide at få løst udfordringen.

– Det ville jo være træls at tage på weekend og så møde ind mandag morgen til ødelagte fisk og skaldyr for måske rigtig mange penge. Vi ville jo også få problemer med at kunne levere varer til kunderne, så ThermIT er også en god forsikring for os.
Venmark Fisk indkøber dagligt råvarer fra de danske fiskeauktioner og fra erfarne samarbejdspartnere.

Med de nye lokaliteter i Søndergade i Hirtshals har virksomheden en base med rigelig plads til opskæring af både fladfisk og rundfisk, farsproduktion, røgeri, salatproduktion, et stort fryse- og tørvarelager, pakkefaciliteter og plads til flere fragtafgange med egne biler dagligt.

– Vi er godt rustet til de næste mange år at levere til fiskehandlere, supermarkeder, storkøkkener og restauranter i hele Europa.

– Hvis vi skulle få en reklamation fra en kunde over varer, der har stået på lager hos os, kan vi med ThermITs system dokumentere, at vi har opbevaret varen korrekt. Fisk er en meget temperaturfølsom vare. Det giver os en god sikkerhed, at vi altid kan gå tilbage og dokumentere temperaturer.

– Vi bruger også det digitale system og dets gemte data, når kontrollen kommer på besøg. Fødevarestyrelsen roser os for at have al data gemt digitalt.
Om Venmark Fisk
Brødrene Henrik og Claus Ibsen startede i 1997 firmaet Venmark Fisk. De indrettede sig med engrosvirksomhed i en lille nedlagt slagterforretning i Vestergade i midten af Hirtshals, hvorfra de forsynede supermarkeder og restauranter med frisk fisk direkte fra auktionen.

Seks år senere var de gamle slagterlokaler blevet for små, og Venmark Fisk fik ny adresse på Læssevej på Havnen. Her blev der løbende over de næste år blev udvidet med salg til landets fiskehandlere og med egenproduktion i form af opskæring af fladfisk og fra 2010 også eksportsalg.

Lokalerne blev trods flere udvidelser for små, og i 2015 blev bygningerne, som tidligere husede Hirtshals Mejeri, erhvervet som nyt domicil. Efter en række tilpasninger og forbedringer har lokaliteterne på Søndergade siden maj 2016 været det sted, hvorfra Venmark Fisk leverer til hele landet og et langt stykke ud i Europa.

ThermIT ApS
Vandværksvej 24
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31063914
P nummer: 1013788002

Kontaktperson

ILH
Ivan Lindgren Hansen
salg@thermit.dk

Send til en kollega

0.078