23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra øl-lager til moderne kontordomicil

EKJ er særdeles stedkendte i Carlsberg Byen, hvor vi både har været med til at indpasse nye bygninger i det historiske område og transformere eksisterende bygninger. Seneste transformation er Rød Lagerbygning.

I samarbejde med ACT Architects og Sweco Architects har EKJ transformeret en delvist fredet industriejendom fra 1883 til et moderne kontordomicil.

Rød Lagerbygning blev oprindeligt brugt som værksted og øl-lager, men er efter en nænsom renovering forvandlet til hjemstedet for Boston Consulting Group og deres cirka 350 medarbejdere.

EKJ har som rådgivende ingeniør været med fra start i omdannelsen af den bevaringsværdige bygning, som består af to fredede kælderetager, stueetage, 1. sal og efter ombygningen en ny tagetage og 400 m² tagterrasse.

Tagetagen er ombygget fra et loftsrum til en let overbygning med glasfacader, og der er etableret et atrium med ovenlys gennem alle etager samt to åben atrier gennem de øverste etager. Den øvre kælderetage er ombygget til foyer, parkeringskælder, cykelparkering og teknik, og den nedre kælderetage til funktioner som showroom samt ventilationsrum.

Sparsom information på gamle bygninger
Ifølge leder i konstruktionsafdelingen i EKJ, Lars Bundgaard, er det en kunst med indbyggede udfordringer, når man skal transformere bygninger, der har 140 år på bagen.

”Der findes meget sparsom information på de gamle bygninger, så det var lidt af en udfordring at kortlægge, hvordan bygningen egentligt er strikket sammen. Og det er jo helt essentiel viden for at kunne vurdere bæreevnen, når der skal foretages så omfattende ombygninger – og vi forud for ombygningen har skullet nedrive en del af bygningen for at gøre plads til en ny indfaldsvej i Carlsberg Byen,” siger Lars Bundgaard.

Læs hele artiklen her

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.047