23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EKJ hjælper med at give København mere metro

Til sommer udvides metrolinjen M4 med fem nye stationer, og EKJ hjælper med at bygge stationspladsen ved Mozarts Plads. Og det har ikke været uden udfordringer at klemme al den nødvendige teknik ned under overfladen på den karakteristiske plads ”i det gamle Sydhavn”.

”Selve metroboksen ligger meget højt, og vi har dermed ikke haft mange centimeter at arbejde med op til overkanten af det nye terræn, hvor vi skal gemme al den teknik, som får pladsen til at fungere. Det betyder, at vi har måtte tænke i alternative løsninger og en lidt anderledes indretning af pladsen,” fortæller Natalia Borch Nielsen, der er vejingeniør hos EKJ.

Når stationspladsen står klar, vil den ikke kun gøre det let at komme op og ned fra metroen. Totalrådgiver SLA har omdannet pladsen til en lille bypark, hvor der også bliver plads til at slå sig ned, holde events og hejse et stort juletræ. Og så er der naturligvis tænkt skybrudssikring ind i pladsen. 

EKJ har bl.a. designet og projekteret de fremtidige trafikale arealer – herunder vej, cykelsti, fortov, parkering og buslommer samt vejbelysning. Dertil kommer projekteringen af et nyt signalanlæg, som Raw Mobility har hjulpet med. 

Læs mere om projektet: Mozarts Plads 

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419
P nummer: 1002664775

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.031