23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023

Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider. I løbet af 2023 har fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice doneret 17 tons overskudsvarer, hvilket har medvirket til fremstillingen af 42.500 gode måltider.

Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København og omegn, som har brug for sund og nærende kost.

Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.

En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice i løbet af 2023 har leveret 17 tons fødevarer til organisationen.  

Jeanette Duus, leder af JunkFood, er taknemmelig for den store støtte:

- Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 17 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til 42.500 måltider i løbet af 2023, og det er noget, der utvivlsomt gør en stor forskel for gadens folk i København. 

Måltiderne er fyldt med kød, fisk og grønt, og tilsættes store mængder fløde og smør for at bidrage med så mange kalorier til gadens folk som muligt.

Hun uddyber:

- Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de desværre sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte og donationer fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.

Et samarbejde der giver mening og gode madoplevelser

Dagrofa Foodservice leverer fødevarer til professionelle køkkener som bl.a. restauranter, hoteller og kantiner, og hos fødevaregrossisten er der ingen tvivl om, at det giver rigtig god mening også at hjælpe et frivilligt initiativ som JunkFood ved at donere overskudsmad.

Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice fortæller:

- I Dagrofa Foodservice er vi meget stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, der udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist ved vi hvor vigtig, at den gode madoplevelse er. Den gode madoplevelse kan binde mennesker sammen og gøre en positiv forskel for det enkelte individ. Vi er derfor glade for, at vi gennem vores donation til Junkfood har været med til at bidrage til fremstillingen af 42.500 varme måltider. 

I løbet af 2023 medførte samarbejdet mellem Dagrofa Foodservice og JunkFood også en ekstraordinær donation, da Junkfood i forbindelse med Copenhagen Cooking afholdt en stor festmiddag på Vesterbro til fordel for gadens folk. 

Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice, siger afslutningsvis om samarbejdet:

- Det er klart vigtigst for os at gøre en konkret forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. Partnerskabet med JunkFood er med andre ord en mulighed for at løfte flere vigtige samfundsdagsordener på samme tid, og vi overvejer hele tiden, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde på nye måder.

Fakta om JunkFood:

  • JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
  • Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 13 herberger og væresteder.
  • Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
  • Læs mere på www.junkfood.dk.

Fakta om Dagrofa Foodservice:

  • Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
  • Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
  • Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
  • Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
  • Dagrofa – og Dagrofa Foodservice – har en målsætning om at reducere eget madspild med 50% fra perioden 2020 til 2030.
  • Læs mere på www.dgfs.dk. 
Dagrofa Foodservice
Vejleåvej 13
2635 Ishøj
Ishøj Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27626904
P nummer: 1010432762

Kontaktperson

LHBF
Lars Hall Bæk Farsøe
lar@dgfs.dk

Send til en kollega

0.047