23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Alux's Faldarmsmarkiser Lyser Op: Shellhuset Vinder Årets Byggeri 2023

Shellhuset i København har netop vundet prisen som Årets Byggeri inden for Erhvervskategorien, og Alux er stolt af at have bidraget til projektet ved at levere solafskærmning i form af 157 Faldarmsmarkiser med fuldgul dug. Disse markiser, designet af Alux, har ikke kun tilføjet en æstetisk appel til Shellhuset, men har også vist sig at være en integreret del af den arkitektoniske og originale udformning af bygningen.

Den karakterfulde guldfarve på markiserne har ikke kun givet Shellhuset et unikt udseende, men det har også vist sig at være en praktisk og funktionel løsning. Alux har implementeret en stand-alone automatiseringsløsning fra Somfy, hvilket gør det muligt for Faldarmsmarkiserne at tilpasse sig de skiftende vejrforhold ved automatisk at køre ind og ud.
Prisen som Årets Byggeri betragtes som en prestigefyldt national hæderspris, der anerkender byggerier af særlig samfundsmæssig og faglig betydning. Dommerkomiteen har fremhævet, at renoveringen af Shellhuset er blevet udført med respekt for den eksisterende bygnings historie og dens dybt fascinerende baggrund. Shellhuset, der tidligere tjente som dansk hovedkvarter for Shell og spillede en rolle under Anden Verdenskrig, bevarer sin unikke kulturelle betydning i den nye udformning.

Scott Hollingsworth, formand for dommerkomiteen, udtalte ved præmieoverrækkelsen, "Shellhuset har formået at opnå den sjældne balance mellem at ære sin fortid og samtidig tilbyde en moderne og attraktiv arbejdsplads. Det er et fremragende eksempel på, hvordan historiske bygninger kan transformeres til moderne formål uden at miste deres sjæl. Derfor bør Shellhuset anerkendes som 'Årets Byggeri'."

ATP Ejendomme, ejeren af Shellhuset og ansvarlig for renoveringen, blev repræsenteret af Thomas Fog, ansvarlig for udvikling og drift. Han takkede ikke kun for prisen, men dedikerede den til alle samarbejdspartnere og lejere i Shellhuset, der driver Danmarks største kontorhotel.

Shellhuset tilføjer sig dermed til en fornem liste af tidligere vindere i Erhvervskategorien, herunder DTU Risø, Pakhuset Braunstein i Køge og Klimatorium ved Lemvig. Prisen markerer ikke kun en anerkendelse af Shellhusets renovering, men også af det vellykkede samarbejde mellem alle involverede parter i at bevare og forny denne historiske bygning.

Billeder af: Martin Toft Burchardi Bendtsen/Arkitekturbilleder.dk

Alux A/S
Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15693576
P nummer: 1000961885

Send til en kollega

0.031