23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Borgernære teams i Viborg: ”Det er svært at blive sat fri”

I Viborg Kommunes hjemmepleje har man valgt at organisere sig i "borgernære teams". For medarbejderne har forandringen ikke kun været en dans på roser. To hjemmeplejeledere fortæller om deres erfaringer med prøvehandlingen.

I flere danske kommuner har man i de seneste år igangsat prøvehandlinger i forsøget på "at sætte ældreplejen fri". I Viborg Kommune besluttede man at eksperimentere med deres egen version af selvstyrende teams under betegnelsen “borgernære teams”. I praksis betød det, at to store hjemmeplejedistrikter, distrikt Sønderly og distrikt Bjerringbro, blev inddelt i ni mindre teams med hver deres afgræsnede geografi. Her et år inde i prøvehandlingen er det tid til at gøre status.

Borgernære teams giver højere kvalitet hos borgerne
De to distriktsledere, som har været en del af prøvehandlingen, fortæller at de foreløbige resultater er gode. Man oplever faldende sygefravær, og at man kan levere en bedre kvalitet til borgerne. Men organiseringen i borgernære teams ændrer hverdagen for medarbejderne, og det har medført nogle udfordringer:

  • Organisering i små teams kan udfordre fleksibiliteten: I de små teams er der færre hænder til at hjælpe til ved ekstraordinær sygdom eller travlhed. Organiseringen udfordrer vagtplanlægningen og stiller større krav til den enkelte medarbejders ansvar over for fællesskabet.
  • Øget ansvar kan give utryghed hos medarbejderne: Hvem har ansvaret, når der skal træffes svære beslutninger? Det kan godt give lidt ondt i maven hos nye medarbejdere.
  • Gruppedynamikken kan have en social slagside: Når man inddeler mennesker i (nye) grupper ændrer dynamikken sig. Små teams kan have den modsatte effekt på samarbejde, og nogle medarbejdere fungerer bedre sammen end andre.

Min Arbejdsdag støtter forandringsprocessen for både medarbejdere og leder
I de to hjemmeplejedistrikter har man sideløbende med prøvehandlingen af borgernære teams anvendt TeamEffects værktøj "Min Arbejdsdag" til daglig trivselsopfølgning. Lederne oplever, at min Min Arbejdsdag er særlig effektiv i deres forandringsproces med borgernære/små teams, fordi man kan følge medarbejdernes trivsel tæt og være på forkant, hvis noget ændrer sig:

Jeg vil ikke være foruden Min Arbejdsdag. Jeg vil rigtig gerne se, hvad der sker med mine medarbejdere. Jeg vil rigtig gerne være på forkant. Jeg vil gerne være med til at sætte en stopper for noget, hvis der sker noget, der ikke skal ske," fortæller Tonje om Min Arbejdsdag.

Læs artiklen om erfaringerne med selvstyrende teams i hjemmeplejen. 

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

JMJ
Jeppe Mosborg Jørgensen
Kommunikationskonsulent
+45 71 74 71 48 jm@teameffect.io

Send til en kollega

0.047