23948sdkhjf
Del siden
Annonce

7 gode grunde til at bygge med træ

Mulighederne vokser på træerne – og hos Expandia vokser de i Sverige!

Alle Expandia-moduler bliver fremstillet på Moelvens limtræsfabrik i svenske Töreboda. Fabrikken har eksisteret i mere end 100 år og er verdens ældste.

Sidste år fik Expandia produceret mere end 800 nye moduler, der hver er lavet af 8,4 m3 træ – et bæredygtigt byggemateriale, som giver en lang række fordele for både mennesker og miljøet.

Her får du syv gode grunde til at bygge med træ ...

1. Lavere klimaftryk

Det kræver meget energi at producere stål og beton, da de to materialer skal opvarmes til temperaturer på 1400-1600 grader. Men trækonstruktioner giver et markant lavere klimaaftryk, og brancheorganisationen Svensk Træ har regnet sig frem til, at man kan reducere klimapåvirkningen med 45 procent i byggefasen.

2. Holdbart og let at genanvende

Træ er et robust materiale. En træbygning kan stå i flere hundrede år, og materialet er let at genanvende – for eksempel ved at lave træaffald til flis, så det kan bruges til møbelproduktion eller biobrændsel.

3. Naturlig brandsikring

Når træ brænder, bliver det yderste lag til kul, som fungerer som en naturlig brandsikring. Derfor har massive træprodukter en lang brændetid. Kullaget nedsætter brandhastigheden, så bæreevnen gradvist vil falde – i modsætning til fx stål, som hurtigt mister sin bæreevne ved brand.

4. Hurtigt, let og omkostningseffektivt

Normalt går det hurtigere at bygge med træ end mursten eller beton. Træ vejer mindre og gør derfor håndteringen og montageprocessen lettere. Så bygninger, der er opført med træ som bærende materiale, vil ofte være billigere at opføre.

5. God akustik

Trækonstruktioner har en god evne til at absorbere lyd. Derfor er der mindre rumklang og en mere behagelig akustik end i bygninger, der er lavet af mursten og beton.

6. Sundt byggeri

Træ er et levende materiale, som ånder og har en positiv effekt på indeklimaet. Naturmaterialet har en luftig struktur, der giver god isolering og holder bedre på varmen end mange andre byggematerialer. Træ er også med til at regulere både luftfugtigheden og temperaturen indendørs.

7. Flot og ”varmt”

For de fleste er træoverflader både flotte at se på og beroligende. Måske fordi træ føles mere naturligt, siger Anders Q. Nyrud, der er norsk professor i miljøvidenskab og naturforvaltning:

”Træmønstre er så komplekse, at vi kan bruge tid på at studere dem, men ikke så udfordrende, at vi bliver trætte. De giver os mulighed for at glemme smerte eller stress. Derudover opfatter vi ofte farverne på træoverflader som varme og positive.”

Læs mere om Expandias moduler til børnehave, skole, kontor og bolig her.

Expandia Moduler A/S
Munkegårdsvej 32
3490 Kvistgård
Helsingør Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35636153
P nummer: 1019033763

Send til en kollega

0.047