23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Inger Støjberg ser på velfærdsteknologi hos Tunstall

Inger Støjberg besøger Tunstall for at få et indblik i teknologiske løsninger til ældre- og plejeområdet. Løsninger, der kan hjælpe borgere med at leve trygt og uafhængigt i eget hjem. Men også løsninger, som kan aflaste kommunerne i forhold til den stigende mangel på plejepersonale. Det er ofte i fokus på Christiansborg – og er netop årsagen til dagens besøg.

Derfor besøger Ingen Støjberg Tunstall
Tunstall udvikler teknologi, der både kan hjælpe mennesker med behov for pleje – og det personale, der hjælper dem. Det er Inger Støjberg kommet for at se nærmere på, så hun får input i forhold til arbejdet med ældre- og sundhedsområdet.

Danmarksdemokraternes partiformand besøger ikke Tunstall ikke alene. Hun bl.a. fire partikolleger med sig:

·         Ulrik Knudsen, folketingskandidat i Østjyllands Storkreds

·         Jakob Søgaard Clausen, byrådsmedlem i Aarhus Kommune

·         Diana Therese Mikkelsen, byrådsmedlem i Norddjurs Kommune

·         Liselotte Lynge Jensen, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune

Teknik og medarbejdere gør en forskel for mange mennesker – hver dag
Jesper Christensen (Tunstalls Managing Director) og Anette Stjerne (Tunstalls Sales & Marketing Director) fører an i en tur rundt i lokalerne på Niels Bohrs Vej i Stilling. På rundvisningen forklarer de, hvordan både teknik og medarbejdere gør en forskel for mange ældre borgere. Hver dag.

Tunstall ønsker et samarbejde mellem det offentlige og private
Tunstalls teknologiske løsninger er ikke tiltænkt en spareøvelse i kommunerne. Løsningerne skal skabe tryghed og sikkerhed. Derudover kan løsningerne lette en række arbejdsbyrder for personalet, som er udfordret i forhold til at have hænder nok.

Derfor ønsker Tunstall dialog med politikerne
Udfordringerne med fx at skaffe plejepersonale stiger. Antallet af ældre stiger også, så manglen på varme hænder vil vokse i tiden fremover. Hos Tunstall har vi mange år udviklet teknologiske løsninger, der giver tryghed, sikkerhed og hjælp til bedre arbejdsflow. Vi ser dog indimellem, at lovgivningen ikke følger med den teknologiske udvikling. Der går jura i processerne, så nye hjælpemidler ikke altid kan tages i anvendelse og give hjælp og støtte.

Efter en rundvisning havde Tunstalls ledergruppe et møde med politikerne. Det blev der en rigtig fin dialog ud af, hvor fokus var på tre punkter, som politikerne kan påvirke:

•       Adgang til at anvende flere sensorer og kameraløsninger.

•       Tættere samarbejde mellem det offentlige og private leverandører.

•       Mere fair udbud, som leverandører har større mulighed for at byde ind på.

Baggrunden for Ingen Støjbergs besøg hos Tunstall
Initiativet til besøget blev taget i forbindelse med en partilederdebat i tiden op til folketingsvalget sidste år. Her deltog Anette Stjerne i en paneldebat med otte toppolitikere. Hendes budskab var dengang dette: ”Politikerne skal være bedre til at inddrage private virksomheder i at løse opgaven med at skaffe hænder nok til ældre- og plejeområdet.” Budskabet er det samme i dag, og hun siger: ”Jeg er glad for, at det endelig lykkedes at finde et passende tidspunkt for besøget. Det er vigtigt med politikere, der ikke alene lytter, men også er i dialog med erhvervslivet.” Afslutningsvis siger hun: ”Jeg kan desuden oplyse, at vi er i dialog med andre politikere på Christiansborg, så vi håber på flere besøg fremover.”

Se TV2 Østjyllands indslag om besøget HER >

Tunstall A/S
Niels Bohrs Vej 42, Stilling
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12852681
P nummer: 1000456679

Kontaktperson

FJ
Finn Jensen
Marketingkoordinator
finn.jensen@tunstall.com

Send til en kollega

0.079