23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Voksenstøtte Billund: Trivselsoverblik på fem sekunder

I Voksenstøtte Billund Kommune tager de medarbejdernes og ledernes trivsel alvorligt. Medarbejderne har fået et direkte talerør til sin nærmeste leder, og med daglige trivselsbedømmer bliver det lettere at være på forkant som leder med evt. problemer.

I ledergruppen for Voksenstøtte Billund Kommune havde man et ønske om at styrke arbejdsmiljøet med et værktøj, som var nemt at bruge i hverdagen. Derfor bruger man i dag TeamEffects værktøj "Min Arbejdsdag" på alle kommunens plejecentre og bosteder. Som medarbejde bruger du fem sekunder i værktøjet, og det betyder, at leder får et overblik over, hvordan trivslen er i teamet, og et billede af, hvem der har det svært. Det betyder følgende: 

  • Ledere fanger problemer mens de er små: Når medarbejderne tjekker ud hver dag, bliver hverdagens problemer hurtigt tydelige og kan løses, inden de vokser sig store.

Eksempel med en medarbejder, som er blevet slået af en borger og som har noteret det i omsorgssystemet: “Ud fra journalen så ved jeg jo ikke, hvordan hændelsen havde påvirket hende. Jeg tænker bare, at det er så godt, vi har ”Min Arbejdsdag”, fordi der kunne hun jo lige præcis skrive, hvordan hun havde det i situationen. Det må man jo ikke skrive i en borgerjournal. Jeg kunne følge op med det samme”, siger leder Gurli.

  • Fokus på lederens trivsel:  Ledere bedømmer også deres egne dage i Min Arbejdsdag, så deres egen leder kan følge op på deres trivsel. Det giver en tryghed for områdelederen, som lettere kan være tilgængelig, når det ikke fysisk er muligt. 

Jeg tjekker jo også Min Arbejdsdag hver dag. Faktisk flere gange om dagen. Det giver mig egentlig muligheden for at tage fat, der hvor issue er, når jeg ikke altid har muligheden for at komme rundt til alle,” fortæller områdeleder Jan.

  • Et opgør med de anonyme trivselsmålinger:  Og så er Min Arbejdsdag et opgør med de klassiske trivselsmålinger, fordi man bliver ansvarlig for sin egen trivsel og ikke kan gemme sig bag anonyme besvarelser. Det er skridt i den rigtige retning mod en tillidskultur med høj grad af psykologisk tryghed, hvor man løfter i flok. 

Når man er anonym, kan man tillade sig at skrive lige, hvad man vil uden, at man står til ansvar for, hvad man skriver. Min Arbejdsdag er et skub i den rigtige retning for vores kultur på arbejdspladsen: At vi bliver bedre til at se hinanden i øjnene og tage dialogen," fortæller Jan. 

Læs artiklen af TeamEffect om erfaringerne med Min Arbejdsdag i Voksensstøtte Billund Kommune

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

JMJ
Jeppe Mosborg Jørgensen
Kommunikationskonsulent
+45 71 74 71 48 jm@teameffect.io

Send til en kollega

0.048