23948sdkhjf
Del siden
Annonce

#6 Trivsel og hændelser hænger sammen

Sidste opslag i vores serie “en ulykke kommer sjældent alene” handler om trivsel og hændelser.

TeamEffect tilbyder også trivselsværktøjet “Min Arbejdsdag”, hvor medarbejdere vurderer sin arbejdsdag på daglig basis. Min Arbejdsdag hjælper medarbejdere med at dele det, der fylder hos dem, når de er på vej ud af døren. Medarbejderne vil opleve en bedre overgang mellem arbejdsliv og fritidsliv, fordi de bliver bedre til at holde fri og til at lægge eventuelle negative oplevelser fra sig, inden de går hjem. Ledere får på baggrund af vurderingerne ikke-anonym indsigt i medarbejdernes trivsel, hvilket gør det langt nemmere at tage fat i dem, der har det svært og være på forkant med mistrivsel. Læs mere om Min Arbejdsdag.

Grafen er et virkelighedseksempel fra en arbejdsplads, som både bruger Min Arbejdsdag og Mine Hændelser. Graferne viser udviklingen i henholdsvis arbejdspladsens trivsel (øverste graf) og antal hændelser (nederste graf) i samme periode. Den opmærksomme vil hurtigt spotte, at der er en sammenhæng mellem antal registrerede hændelser og arbejdspladsens trivsel. Det er meget tydeligt, at hændelser hænger sammen med trivslen. 

Billedet kunne være et eksempel fra en arbejdsplads, hvor der har været en episode med en udadreagerende beboer, hvor to medarbejdere er involverede. Hændelsen blev rigtigt nok registreret, men måske påvirkes de andre beboere negativt af uroen og oplever at møde pressede/slidte medarbejdere, der måske har samme overskud som normalt. Det viser sig som udsving i trivselskurven, hvor det bliver tydeligt, hvordan (og hvor mange i) gruppen er følelsesmæssigt belastet af episoden. Det er vigtig viden som arbejdsgiver og arbejdsmiljøgruppe, når man skal følge op på voldsomme episoder og planlægge arbejdsgangen. Denne viden er især vigtig, når arbejdet med borgerne stiller høje følelsesmæssige krav til medarbejderne. 

Min Arbejdsdag og Mine Hændelser kan nemt kombineres, så man kan bruge begge løsninger fra samme login. Køber man adgang til en af de to løsninger, så er prisen selvfølgelig også fordelagtig og langt billigere. Se vores priser.

https://teameffect.io/naerved-ulykker-til-forebyggelse-af-arbejdsulykker/ 

---

TeamEffect serie: En ulykke kommer sjældent alene
Serien "En ulykke kommer sjældent alene" handler om vigtigheden ved at arbejde forebyggende og systematisk med arbejdsmiljø og registrering af ulykker/hændelser. Vi forstår ordsproget helt bogstaveligt. En ulykke/hændelse er en indikation på, at der kan være systemiske udfordringer med tilrettelæggelsen af arbejdet, som det derfor kan være værd at justere i en mere sikker retning. Find alle opslagene i serien herunder: 

#1 Hvad er forskellen på arbejds- og nærved ulykker?

#2 Hvorfor er det vigtigt at være god til at registrere ulykker?

#3 Nem registrering af hændelser i tre simple trin

#4 Botilbud styrker det psykiske arbejdsmiljø 

#5 Lav simple handleplaner i hverdagen i TeamEffect (NYHED)

#6 Trivsel og hændelser hænger sammen

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

JMJ
Jeppe Mosborg Jørgensen
Kommunikationskonsulent
+45 71 74 71 48 jm@teameffect.io

Send til en kollega

0.094