23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kogebog skal inspirere landets kokke til veganske kuverter

”Har I noget vegansk?” er titlen på en ny kogebog med 70 opskrifter, der tager udgangspunkt i det veganske køkken. Kogebogen skal gøre livet lettere for kokke, der i en travl hverdag savner inspiration til de velsmagende plantebaserede retter.

Bogen er skrevet af Marlene B. Lindegaard, der er uddannet kok/gastronom og konceptchef hos Dagrofa Foodservice med ansvar for storkøkkener. 

Hun springer ud som forfatter af to grunde:

- For det første har jeg været i tæt dialog mange kokke i f.eks. kantiner, cateringvirksomheder og restauranter, som giver udtryk for, at det kan være pisse irriterende, hvis der pludselig er en eller flere veganere blandt gæsterne. Derfor vil jeg gerne dele ud af mine tips og tricks til at skabe et lækkert vegansk måltid. For det andet vil jeg også personligt gerne bidrage til at fjerne det stigma, der er forbundet med veganske retter. Det er nemlig min klare erfaring, at det veganske måltid kan være enormt lækkert og indeholde masser af smag.  

Marlene B. Lindegaard er selv kødspisende kok, og det kan faktisk være en stor fordel, når det gælder om at lave velsmagende plantebaserede måltider:

- Mange kødspisende kokke er gode til at skabe stor smag, og vi og vores gæster er vant til meget umami i vores madlavning. Det er force, vi har, da vores smagspalette har vænnet sig til umamien – og den palette og vores køkkentekniske egenskaber skal vi tage med over i det plantebaserede køkken. Og det er med det udgangspunkt, at mange af opskrifterne i bogen er blevet udviklet.

Blandt de mange opskrifter i bogen findes bl.a. ’Polentabøffen og alle dens venner’, ’Grillet græskar med shawarmachili’ og ’Sellericarpacio med sprød boghvede, vild brøndkarse og frisk trøffel’.

”Har I noget vegansk” kan downloades som e-bog på vores hjemmeside via dette link.

Dagrofa Foodservice
Vejleåvej 13
2635 Ishøj
Ishøj Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27626904
P nummer: 1010432762

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047