23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få større tillid til medarbejdernes hjemmearbejde

Ifølge en ny global undersøgelse halter det stadig med tilliden til medarbejderne på hjemmekontoret. Løsningen er at forventningsafstemme sammen med dine medarbejdere.

 Selvom ni ud af ti medarbejdere synes, at de er produktive hjemmefra, mener knap ni ud af ti af lederne, at de har svært ved at have tillid til produktiviteten for medarbejdere, der foretrækker at arbejde hjemmefra. Det viser en ny global undersøgelse, som Microsoft har foretaget.

Der er tale om en global undersøgelse og ifølge chefkonsulent i DI Anne Birgitte Lindholm, er der stor forskel på oplevelsen af hjemmearbejde, afhængigt af hvilken kultur og tradition du kommer fra.

”I Danmark har vi et meget højt niveau af tillid til hinanden, og da vi samtidig har kort afstand mellem ledelse og medarbejdere, er forudsætningen for hybridarbejde god,” konstaterer hun.

”Hvis tilliden alligevel halter hos dig som leder, kan du med fordel være mere tydelig omkring dine forventninger til medarbejderen,” lyder det fra Anne Birgitte Lindholm.

Tydelige rammer og mål skaber større tillid

Når du er tydelig omkring dine forventninger, er det lettere at have større tillid til dine medarbejdere.

”Nogle ledere har behov for at have styr på alle detaljer og processer. Når medarbejderen sidder på den fysiske arbejdsplads, er det lettere for dem at træde ind og ud af arbejdsprocesserne, få fornemmelsen af, hvordan det går og bedre mulighed for at kunne komme med inputs. Når medarbejderen derimod arbejder hjemmefra, bliver arbejdsprocesserne mere ”skjulte”, forklarer hun.

Det kan du som leder derfor komme i forkøbet ved at være tydelig omkring dine forventninger, aftale målsætninger og tidsrammer, aftale kontaktpunkter, holde 1:1-samtaler, følge med, vise interesse og ringe til medarbejderen for at høre, hvordan det går.

Kursus: Bliv klædt på til at lede hybridarbejde

 Hybridarbejde er kommet for at blive

Der er god grund til at forsøge at få større tillid til dine medarbejderes hjemmearbejde, hvis tilliden halter. Hybridarbejde er nemlig kommet for at blive, forklarer Anne Birgitte Lindholm.

”Hybridarbejde er faktisk blevet en væsentlig faktor, hvis du vil fastholde og tiltrække medarbejdere i dag”

Der er da også en del fordele ved hybridarbejde:

  •  Hybridarbejde fremmer bæredygtighed, idet du sparer masser af transport.
  • Du får adgang til en større rekrutteringspulje, når medarbejderen ikke SKAL møde op på en fysisk adresse.
  • Du behøver færre kvadratmeter og sparer dermed husleje og stigende energiudgifter.
  • Du styrker dine og medarbejdernes digitale kompetencer.
  • Du får større fleksibilitet i dit arbejdsliv med fokus på dine behov og præferencer.
  • Større fleksibilitet er ofte lig med større arbejdsglæde.

”Vi kender alle til den ro, det giver, når du kan nyde din morgenkaffe i fred og gå direkte fra morgenbordet til pc’en, når du skal møde på arbejde. Det gør dig vel hverken mere eller mindre effektiv? Men det giver dig en mulighed for at fokusere, reflektere og samarbejde mere effektivt med dine kollegaer, fordi du nu har flere måder at samarbejde på,” fortæller Anne Birgitte Lindholm.

Se alle DI’s kurser, uddannelser og netværk inden for ledelse her

Modtag nyheder om DI’s kurser, uddannelser og netværk direkte i din indbakke

DI - Ledelse og Virksomhedsudvikling
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16077593

Kontaktperson

SBH
Stephanie Brink Harck
stbh@di.dk

Send til en kollega

0.047