23948sdkhjf
Del siden
Annonce

”Danmark skal satse endnu mere på havvind”

Det sagde folketingsmedlem Rasmus Stoklund (S), da han mandag d. 24. oktober sammen med folketingskandidat Niels Martin Viuff (C) besøgte GTS-institut i Hørsholm.

Verden står lige nu i en vandkrise, hvor vi har for lidt, for meget eller for urent vand som følge af klimaforandringer og befolkningsvækst. Den danske vandsektor kan være med til at løse udfordringerne og kan samtidig drive ny vækst for Danmark, var budskabet fra DHI til de to politikere fra rød og blå blok.

DHI A/S er et af de syv GTS-institutter, og de er specialister inden for vand og miljø. DHI udvikler avancerede teknologier, som fx er med til at sikre byer mod oversvømmelse, beskytte sårbare vandmiljøer mod forurening og truede havfugle mod kollision med havvindmøller.

GTS er et godt instrument til at understøtte dansk innovation

Under besøget hørte Rasmus Stoklund fra Socialdemokratiet og Niels Martin Viuff fra det Konservative Folkeparti bl.a. om, hvordan GTS-institutterne er til glæde for dansk erhvervsliv og samfund. Desuden hørte de mere specifikt om, hvordan DHI arbejder for at fastholde Danmarks førende position inden for vandteknologi til gavn for dansk erhvervsliv.

”Det var spændende at besøge DHI og høre om samspillet mellem digitale modeller og fysiske test. Det var interessant at se de fysiske faciliteter til test af havvindmøller og høre om, hvordan de er med til at understøtte dansk havvind i en tid, hvor vi har brug for at blive uafhængige af Putins gas. Derfor skal vi satse endnu mere på havvind i fremtiden. Her betyder det noget, at vi i Danmark har gode vilkår for at udvikle og styrke vindindustrien. Det er faciliteterne hos DHI med til at sikre. GTS er i det hele taget et godt instrument til at understøtte, at selv små virksomheder har adgang til udviklingskompetencer, så det ikke bare er de store virksomheder, der kan arbejde med innovation.”, sagde Rasmus Stoklund (S).

”Det var nyt for mig at høre om, hvordan GTS-institutterne arbejder med forskning tæt på markedet, og hvordan institutterne samarbejder med små og mellemstore virksomheder, der ikke har mulighed for på egen hånd at have kompetencer in-house. Det sikrer, at fx en mindre produktionsvirksomhed har adgang til kompetencer, der skaber innovation og vækst i virksomheden, og det er med til at fastholde produktion i Danmark. Det har også været positivt at se, at selv om DHI kan bruge digitalisering til meget, så er der stadig brug for praktiske hænder og fysiske modelforsøg i deres bassiner”, sagde Niels Martin Viuff (C)

Godt med fokus på vandsektoren

Mette Vestergaard, CEO i DHI, er glad for den politiske interesse for GTS og vandsektoren.

”Der er et stort behov for ny teknologi til at løse verdens vandproblemer, og danske virksomheder står stærkt. Vi har international succes med software og teknologi, og vi har anerkendte test- og udviklingsfaciliteter. Men vi kan gøre langt mere. Min klare opfordring er at sætte yderligere fokus på arbejdet med en plan for vandsektoren. Den skal forbinde rammevilkårene for danske vandvirksomheder med globale vækst- og eksportmuligheder. Det vil sikre, at Danmark kan gå forrest i at bekæmpe den globale vandkrise og samtidig skabe et nyt dansk væksteventyr.”

Læs mere på GTS-foreningens hjemmeside her

Foto: © DHI

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

AT
Alexander Tonnesen
Kommunikation
ato@gts-net.dk

Send til en kollega

0.095