23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den enkle vej til bedre trivsel på arbejdspladsen

I de seneste år har trivselsværktøjet ”Min Arbejdsdag” fra virksomheden TeamEffect vundet stor udbredelse i Danmark specielt indenfor ældre- og handicapområderne i kommunerne. Værktøjet bruges i dag i 29 kommuner af mere end 800 ledere og teams.

”Min Arbejdsdag” fungerer helt simpelt ved, at medarbejderen hver dag vurderer sin arbejdsdag på en fem-skala fra grøn over gul til rød ud fra spørgsmålet "Hvordan har din arbejdsdag været? Herefter får man mulighed for at tilføje en kommentar til dagen.

Leder får på baggrund af medarbejdernes daglige vurderinger adgang til ikke-anonym data på trivslen, som gør det lettere at prioritere sin ledertid i forhold til medarbejdernes forskellige behov. På trods af værktøjets meget simple opbygning, så bliver effekten meget tydelig:

1) Medarbejderne bliver bedre til at holde fri, når de har fri
Når du bedømmer din dag i Min Arbejdsdag, vil du som medarbejder opleve, at det bliver lettere at holde fri, når du har fri. Hvis der har været en træls oplevelse i forbindelse med en borger og en kollega, så tager vi ofte oplevelserne med os hjem, hvis vi ikke får talt om dem inden dagen er omme.

Arbejder du inden for sundheds- og plejeområdet, så oplever du nok, at det til tider kan være hårdt. Man bruger sig selv og sine følelser i jobbet med borgeren. Når medarbejderne aktivt reflekterer over, hvordan dagen har været, så hjælper det dem med at afslutte dagen og holde fri, og man hjælper også lederen, som kan støtte hvis der er behov for det”, siger Peter Christensen, partner i virksomheden TeamEffect

2) Arbejdspladsen får mere fokus på ros og anerkendelse med skulderklap
I værktøjet kan du sende "Skulderklap" til dine kollegaer med en anerkendende besked, hvis de har gjort noget godt for dig i løbet af arbejdsdagen. I en travl hverdag, hvor man arbejder i skiftehold eller på distancen, kan det være svært at nå og få sagt tak. I Min Arbejdsdag kan du sende et anerkendende skulderklap, når det passer dig. Det er rart at sende skulderklap til sine kollegaer, men det er endnu bedre at modtage et selv. 

På mange arbejdspladser fylder brok alt for meget på arbejdspladsen, og det påvirker arbejdsmiljøet negativt. Et større fokus på anerkendelse og ros mellem hinanden som kollegaer kan være med til at forbedre dialogen og gøre arbejdsmiljøet mere indbydende for nye medarbejdere og elever på arbejdspladsen,” siger Peter Christensen.

3) Lederen får mere overskud til lederrollen
I Min Arbejdsdag får du som leder en række konkrete signaler fra dine medarbejdere illustreret i værktøjets rapporter. Rapporterne gør det tydeligt, hvem der har brug for din ledersparring, men gør det også muligt at være mere på forkant med problemer, fordi det bliver tydeligt i signalerne.

Lad mig give et eksempel. Du har måske en stille medarbejder, som begynder at score gule dage. Medarbejderen giver ikke til dagligt udtryk for, at der skulle være noget galt. Da du spørger ind til vedkommendes trivsel på baggrund af de gule bedømmelser, viser det sig, at din medarbejder har været udsat for meget grove racistiske bemærkninger hos en ny borger, men har ikke kunnet få sig til at dele det med dig”. På den måde fanger man hele tiden de små trivselssignaler fra medarbejderne, der af den ene eller den anden grund går og putter med et problem. Du tager så at sige problemerne mens de er små,”  siger Peter Christensen.

Alt i alt bliver man som leder mere opmærksom på medarbejdernes trivsel og bruger ikke unødigt tid på konflikthåndtering. Det giver mere overskud til lederrollen og også en bedre trivsel for lederen.

Se en gennemgang af Min Arbejdsdag i videoen til højre. 

Få værktøjet i hænderne og AFPRØV Min Arbejdsdag allerede i dag
På vores hjemmeside kan du bestille en testkonto til Min Arbejdsdag, så du kan få værktøjet i hænderne. Afprøv det eventuelt med en kollega, så I kan afprøve de forskellige roller hver især. 
Du kan bestille en testkonto her. 

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

JMJ
Jeppe Mosborg Jørgensen
Kommunikationskonsulent
+45 71 74 71 48 jm@teameffect.io

Send til en kollega

0.04